Genel olarak bakılırsa enerji depolanması ve elektrikli araç konusunda ik çalışmalar 1700’lü yıllara kadar inmektedir. Sıvı yakıt ile çalışan içten yanmalı motorlu, araç üretimi devreye girmemiş olsaydı belki de günümüzde mükemmel hale gelmiş olan araçlar devrede olacaktır.
Yıllara göre akülerin evrimi aşağıda sıralanmıştır.
1798:
İtalyan asıllı fizikçi, “Alessandro Volta” ilk aküyü üretti.
1836:
İngiliz fizikçi “John F. Daniell” Volta’nın akülerini korozyonu önleyecek şekilde geliştirdi.
1859:
Gaston Plante, mevcut akü sistemlerini, günümüzde kullanılan kurşun-asit, akü olarak geliştirdi.
1868:
Fransız kimyacı “Georges Leclanche” ilk ıslak hücreli aküleri yapar. Bu buluş bugün kullanmakta olduğumuz kuru pil olarak devam etmektedir.
1881:
Akümülatörlerle çalışan ilk elektrikli araç, Fransız Gustave Trouvé tarafından 1881 yılında yapılmıştır. Sonraki süreçde, İngiliz bilim adamı William Edward Ayrton ve John Perry, geliştirilmiş bir elektrikli araç yapmışlardır. 3 tekerlekli Araç, buhar, elektrik ve yanmalı motoru ile 14 Km/Saat hız yaparak toplam 40 km. yol gidebilmekteydi.
1888:
Alman Bilimadamı Dr. Carl Gassner “Kuru Hücreli” pilbuluşunu gerçekleştirdi. Bu buluş günümüzde kullanılan karbon-çinko pillerin temelini teşkil etmektedir.
1896:
Amerkan Columbia firması ilk ticari pili üretmiştir. Bu firma sonraki yıllarda Eveready Battery Company olmuş ve günümüzde de Energizer Battery Company olarak bilinen firmadır.
1898:
Conrad Hubert ilk elektrikli el fenerini keşfetti.
1900:
Thomas Alva Edison Araba pillerini üretti. Sonraki etapta maden ve trenlerde kullanılan pilleri üretti.
1956:
Eveready Battery Company 9 voltluk pilleri üretti.
1959:
Eveready Battery Company ticari alkali piller ürettiler.
1960:
Münyatür (düğme büyüklüğünde) gümüş-oksit pil işitme aygıtların kullanılmak üzere üretildi, İsveçli Waldmar Junger tarafından da nikel kadmiyum pillerin şarj edilebilir olmasını sağladı.
1992:
İlk Lityum piller ticari olarak üretildi, günümüzde de AA ölçüsünde piyasadaki piller olarak servistedir.
2000’den bugüne:
Günümüzde, 15 dakikada şarj edilebilir seviyede, yüksek performanslı, Nikel hibrit, hep şarj edilebilir piller üretilmektedir. belki gelecekte enerjinin taşınabilmesi için tek ürün olmayıp, yakıt hücreleri de paketlenerek taşınacaklardır.